The Science of Stretching™️

Ben jij op zoek naar meer flexibiliteit, meer gemak tijdens je dagelijkse bewegingen of wil je met meer gemak de verdieping opzoeken in de sport die je beoefent. Dan is Gravity Yoga of wel Science of Stretching wellicht iets voor jou.

 

Science of Stretching is een gerichte mobiliteitstraining met rekoefeningen in een houding van 3 tot 5 minuten. De houdingen worden volledig ontspannen en passief beoefend, dus de zwaartekracht doet het meeste werk. De beoefening is bedoeld als aanvulling op, niet ter vervanging van, andere vormen van yoga of lichaamsbeweging.

  Drie principes van Science of Stretching

   

  Natte noedels.

  Het is de bedoeling om zoveel mogelijk te ontspannen in de stretch. In sommige poses betekent dat totale bevrijding. In andere houdingen betekent het om zo min mogelijk spierkracht te gebruiken om in de houding te blijven.

   

  Adem om te ontspannen (4:8 Ademhaling).

  Door de ademhaling te vertragen tot drie (of minder) ademhalingen per minuut en door de lengte van de uitademing te verlengen, stimuleert het het parasympathische zenuwstelsel, schakelt het de rekreflex uit en creëert het een eenvoudig focuspunt tijdens de lange uitdagende houdingen.

   

  Tijd onder passieve spanning.

  Je lichaam neigt altijd naar traagheid, dus de stopwatch is een manier om je eerdere resultaten te meten, te matchen en uiteindelijk te overtreffen. Voor flexibiliteitsresultaten is de hoeveelheid tijd onder passieve spanning de belangrijkste factor, dus rektijden kunnen niet willekeurig of intuïtief zijn.

  Ben ik jouw Stretching Coach?

  Als jouw stretching coach begeleid ik jou naar meer flexibiliteit in je leven. 

   

  Wat kan ik jou bieden:
  - Wekelijkse Privélessen bij jou thuis van circa 45 minuten
  - met Dagelijks Flexibiliteitsoefeningen
  € 50,00*

   

  Gravity Yoga in jou Sport- of Yogaschool

  Daarnaast is Gravity Yoga ook een fantastische les voor op het lesrooster van je sport- of yogaschool.
  Wil je meer weten en kennismaken neem dan vrijblijvend contact met mij op.